Bulgurový pilav
Bulgurový pilav

Maslovo-cibuľový bulgur pilav videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, včera 11:22

Bulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave alebo ku gulášom. Pokojne ho môžete jesť len Zobraziť celý popisBulgur pilav je jeden z našich najobľúbenejších. Hodí sa ako príloha k rôznym mäsám na šťave alebo ku gulášom. Pokojne ho môžete jesť len tak so šalátom alebo s cesnakovým jogurtom. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

5
porcií
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
Maslovo-cibuľový bulgur pilav (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

700 ml
350 ml
2 ks
70 g
1,5-2 KL




Postup

  1. 1

    Na oleji si zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibulu. Pridáme bulgur a minútku opekáme. Následne zalejeme vodou a osolíme. Soli dajte toľko, aby šťava chutila trošku presolene, vtedy budete mať hotový pilav príjemne slaný. Na vrch dáme kúsky masla a zakryjeme pokrývkou.

  2. 2

    Pilav varíme na strednom ohni bez miešania, len občas pomykáme hrncom, aby sa obsah popohýnal. Varíme dovtedy, kým bulgur nevpije do seba 3/4 vody. Ako kontrolu zvyknem príborovým nožíkom odhrnúť pri kraji bulgur a kuknem koľko šťavy má ešte na spodku :-) Po kontrole znova zakryjem, nechám minútku, aby sa znova vytvorilo dosť pary, a dám Pilav bokom. Takto necháme Pilav stáť zo 15 minút, aby vsal ešte zvyšnú tekutinu.

  3. 3

    Tento bulgur pilav je výbornou prílohou k mäsám na šťave, alebo rôznym gulášom. Pokojne ho ale môžete jesť aj samotný, povedzme len s cesnakovým jogurtom alebo šalátom. Prajem dobrú chuť!

    Maslovo-cibuľový bulgur pilav (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

    Maslovo-cibuľový bulgur pilav (videorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Vděčný receptík. Asi hloupá otázka, milá Cesmínko, ale proplachuješ bulgur před úpravou?
janger
Chutne vyzera. Aj len tak, s kyslou uhorkou by som si dala :-).