Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi fotorecept

Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 3. júna 2016
Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
2 PL
4 PL
25 ml
2 ks
1 KL
1 ks väčšie
125 g
2 PL
1 ks menšia
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez kože vložíme do nádoby a precízne doň zamasírujeme kôprovú marinádu, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky.

    Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Chvíľu pred ukončením marinovania avokádo odkôstkujeme, zbavíme šupky, rozštvrtíme a nakrájame pozdĺžne na čo najtenšie plátky, jednu štvrtinu odložíme. Plátky avokáda poukladáme na potravinovú fóliu vedľa seba tak, aby sa prekrývali.

    Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bryndzu, rozsekané kapary, nadrobno pokrájanú šalotku, creme fraiche a nadrobno pokrájanú zvyšnú štvrtinu avokáda zmiešame dôkladne dokopy, dochutíme soľou a korením. Na pripravené avokádo položíme bryndzový tartar a opatrne pomocou potravinovej fólie zrolujeme.

    Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Celozrnný chlieb narežeme natenko, pokvapkáme olivovým olejom a sprudka opečieme. Po ukončení marinovania lososa poriadne opláchneme, nakrájame natenko a podávame s bryndzovo–avokádovým tartarom a celozrnnými hriankami crostini.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre