Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy s hlivou ustricovitou
Autor receptu: redakcia
Postup- V šupke uvarené zemiaky očistíme
a odoberieme 150 g na plnku. Ostatné
zemiaky nastrúhame najemno, pridáme
potrebné množstvo múky,
vajíčko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré
necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.
- Medzitým pripravíme plnku: Odložené
zemiaky popučíme, pridáme maslo, bryndzu, nasekanú pažítku, lyžicu kyslej smotany
a zamiešame. Cesto rozdelíme na
tri časti, vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme
kolieska. Na každé koliesko
dáme plnku, kraje cesta prehneme
a popritláčame vidličkou. Pirohy varíme v slanej vode asi
6 minút.
- Na panvici urestujeme
najemno nakrájanú slaninu, pridáme
nakrájanú hlivu, popražíme domäkka,
ochutíme soľou, korením, pridáme
uvarené pirohy a zľahka premiešame.
Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou
a nakrájanou pažítkou.
|