Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy s hlivou ustricovitou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. V šupke uvarené zemiaky očistíme a odoberieme 150 g na plnku. Ostatné zemiaky nastrúhame najemno, pridáme potrebné množstvo múky, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.
  2. Medzitým pripravíme plnku: Odložené zemiaky popučíme, pridáme maslo, bryndzu, nasekanú pažítku, lyžicu kyslej smotany a zamiešame. Cesto rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska. Na každé koliesko dáme plnku, kraje cesta prehneme a popritláčame vidličkou. Pirohy varíme v slanej vode asi 6 minút.
  3. Na panvici urestujeme najemno nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú hlivu, popražíme domäkka, ochutíme soľou, korením, pridáme uvarené pirohy a zľahka premiešame. Pri podávaní ozdobíme kyslou smotanou a nakrájanou pažítkou.