Pozor na to:
5 dôvodov, prečo vaše šampiňóny nie sú chutné. Možno robíte jednu z týchto chýb

Jana Klimanová, včera 06:00     4 minúty čítania

Pri príprave šampiňónov často opakujeme návyky, ktoré negatívne ovplyvňujú ich chuť aj textúru. Čomu sa treba vyhnúť, aby boli v cestovinách, omelete alebo na pizzi lákavé a lahodné?



Foto: Shutterstock

1. Umývanie pod tečúcou vodou

Šampiňóny fungujú ako špongia – rýchlo nasávajú vodu. Keď ich umyjete pod tečúcou vodou alebo ich necháte odmočiť, nasiaknu ňou a pri tepelnej úprave sa namiesto opekania začnú dusiť. Výsledok? Gumená, vodnatá hmota bez chuti.
Namiesto vody použite vlhkú papierovú utierku alebo jemnú kefku a šampiňóny iba zľahka očistite od nečistôt. Ak sú príliš špinavé, opláchnite ich rýchlo pod studenou vodou a ihneď osušte.





ANKETA: Umývate šampiňóny pod tečúcou vodou?

29,7%



70,3%







Diskusia k článku










TOPlist