Brazílska rybia polievka (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Mala som chuť na niečo dobré. Potrebovala som si antidepresívne čímsi pohladiť dušičku. V chladničke som mala rozmrazené 2 filé aljašskej tresky. Tak som sa inšpirovala Elise zo skvelého blogu Simple Recipes a geniálne dobrá polievočka bola o chvíľu na stole.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety bielej ryby si nakrájame na menšie kocky, pokvapkáme šťavou z citróna zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Necháme chvíľu marinovať.
  2. Medzitým si nakrájame všetku zeleninu na drobné kúsky. Na olivovom oleji do sklovita podusíme cibuľku.
  3. Pridávame postupne červenú papriku, cukinu, podrvené feferonky a dusíme asi 8 minút.
  4. Nakoniec pridáme nakrájané rajčiny a krátko ešte povaríme. Z udusenej zeleniny odoberieme 2 PL na ozdobenie hotovej polievky. Podlejeme 200ml rybieho vývaru (môže byť hocijaký iný vývar) a necháme prevrieť. Nakoniec pridáme posekaný čerstvý koriander, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
  5. Medzitým podlejeme ochutené filety 100ml rybieho vývaru a 160ml kokosového mlieka. Necháme na miernom ohni variť cca 15minút.
  6. Opatrne vyberieme kúsky ryby z kokosovej tekutiny, ktorú prilejeme k zelenine.
  7. Ponorným mixérom nahrubo vymixujeme. Na tanieri ozdobíme podusenou zeleninou, pridáme kúsky varenej ryby. Pokvapkala som olejom z pražených tekvicových semiačok. Polievka bola na moje prekvapenie tak chutná, že napriek tomu, že nie som polievkový typ, vyjedala som ju ešte aj po vychladnutí z kastróla.