Bravčové mäso

Bravčové ragú na koreňovej zelenine

Autor receptu: helena10

U nás obľúbené jedlo.

Postup

  1. Bravčové pliecko nakrájame na menšie kocky.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista s troškou rasce, pridáme kremžskú horčicu, červenú mletú papriku, zapeníme. Kocky mäsa v tomto základe orestujeme, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme aj sójovú omáčku. Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme. Občas premiešame, podlievame primerane vodou.
  3. V ďalšom kastrole na troche masla restujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Keď je polomäkká, pridáme hladkú múku opražíme na svetlohnedo.
  4. Túto zeleninovú zmes s opraženou múkou pridávame k takmer udusenému mäsu. Necháme prevariť a dodusíme až kým sú mäso a zelenina mäkké. Uvarené ragú dochutíme soľou a ostatnými koreninami podľa vlastnej chuti.
  5. Dnes boli k bravčovému ragú uvarené zemiaky ozdobené petržlenovou vňaťou.