Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 24. októbra 2018
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
160 minút
príprava

Suroviny

600 g
2 ks
1 ks
1 ks
1/2 ks menší
50 g
120 g
150 g
50 g
50 g
Knedle:
400 g
2 ks
200 g
100 g
Na ozdobu:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

  2. 2

    Knedle: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme baby špenát, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť. Zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 30 minút.

  3. 3

    Uvarené líčka vyberieme, odstránime celé nové korenie a bobkový list. Zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku dochutíme octom a cukrom, zjemníme smotanou.

  4. 4

    Líčka podávame s knedľou, ozdobíme šľahačkou, brusnicovým džemom a baby mrkvičkou uvarenou v osolenej vode.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: