Pečené koleno

Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

6
porcií
20 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Postup

  1. Koleno vykostíme, alebo kúpime už vykostené. Robila som len jedno.
  2. Zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.
  3. Zviažeme špagátom do pôvodného tvaru.
  4. Zeleninu nakrájame.
  5. Koleno opečieme na panvici. Vyberieme ho a vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, rozmarín, trochu cukru a orestujeme do tmavšej farby. Pridáme horčicu, víno a necháme odpariť. Potom prelejeme do pekáča, vložíme koleno, dolejeme vývar, prípadne vodu tak, aby koleno nebolo celé zaliate.
  6. Vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C 2,5 - 3 hodiny. Mäsko po upečení vyberieme, šťavu pomixujeme ponorným mixérom, ale najprv vyberieme guličky korenia a bobkový list.
  7. Jedli sme s knedlíkom.