Pečené koleno
Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.
6 porcií |
20 minút príprava |
180 minút na 150 °C |
Postup
- Koleno vykostíme, alebo kúpime už vykostené. Robila som len jedno.
- Zvnútra osolíme, okoreníme, potrieme olejom a posypeme nasekaným rozmarínom.
- Zviažeme špagátom do pôvodného tvaru.
- Zeleninu nakrájame.
- Koleno opečieme na panvici. Vyberieme ho a vo výpeku opečieme zeleninu, pridáme nové korenie, bobkový list, tymián, rozmarín, trochu cukru a orestujeme do tmavšej farby. Pridáme horčicu, víno a necháme odpariť. Potom prelejeme do pekáča, vložíme koleno, dolejeme vývar, prípadne vodu tak, aby koleno nebolo celé zaliate.
- Vložíme do rúry a pečieme pri 150 °C 2,5 - 3 hodiny. Mäsko po upečení vyberieme, šťavu pomixujeme ponorným mixérom, ale najprv vyberieme guličky korenia a bobkový list.
- Jedli sme s knedlíkom.