Plnené bravčové karé
Plnené bravčové karé

Bravčové karé plnené praženicou

foorick - bez fotkyfoorick, 30. marca 2022
Bravčové karé plnené praženicou
Foto: foorick

Plnené mäso dobre vyzerá a vytvára zaujímavú kombináciu chutí. Tentokrát som sa rozhodol pre praženicu.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1

    Karé nakrájame na plátky. Pod fóliou naklepeme, aby boli čo najväčšie. Osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Spravíme si hustejšiu vajíčkovú praženicu so slaninou, klobásou, cibuľou a hráškom. Keď je hotová, nastrúhame na ňu syr a dobre zamiešame. Syr praženicu jemne zlepí.

  3. 3

    Hotovú praženicu poukladáme na plátky mäsa a zvinieme. Upevníme špáradlami alebo niťou. Takto pripravené závitky okoreníme grilovacím korením.

  4. 4

    Na panvici závitky sprudka opečieme na masti z každej strany a naukladáme na vhodný pekáč. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme. Podlejeme vodou a osolíme. Prilejeme do pekáča s mäsom a zakryté pečieme 30 minút na 180 stupňov.

  5. 5

    Uvaríme viac osolené zemiaky do mäkka, zlejeme vodu a popučíme. Pridáme plátky masla. Keď sa roztopí, prilievame mlieko a miešame kým nevznikne kaša.

  6. 6

    Mäso po upečení odložíme bokom. Šťavu s pekáča prelejeme do hrnca a rozmixujeme, ak treba ešte dochutíme. Privedieme k varu a zalejeme múkou rozhabarkovanou vo vode.

  7. 7

    Máme hotovo. Môžme servírovať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
aly
aly
Opraseny starý recept,ale dobrý bude v nedeľu na obed ,super
používateľ nemá avatar
aly
aly
Aké rýchle jedlá sa pripravia z karé,pridajte recepty

Zaujímavé video z archívu TV Varecha