Plnené bravčové karé
Bravčové karé plnené praženicou
Autor receptu: foorick
Plnené mäso dobre vyzerá a vytvára zaujímavú kombináciu chutí.* Tentokrát som sa rozhodol pre praženicu.
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Karé nakrájame na plátky. Pod fóliou naklepeme, aby boli čo najväčšie. Osolíme a okoreníme.
- Spravíme si hustejšiu vajíčkovú praženicu so slaninou, klobásou, cibuľou a hráškom. Keď je hotová, nastrúhame na ňu syr a dobre zamiešame. Syr praženicu jemne zlepí.
- Hotovú praženicu poukladáme na plátky mäsa a zvinieme. Upevníme špáradlami alebo niťou. Takto pripravené závitky okoreníme grilovacím korením.
- Na panvici závitky sprudka opečieme na masti z každej strany a naukladáme na vhodný pekáč. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme. Podlejeme vodou a osolíme. Prilejeme do pekáča s mäsom a zakryté pečieme 30 minút na 180 stupňov.
- Uvaríme viac osolené zemiaky do mäkka, zlejeme vodu a popučíme. Pridáme plátky masla. Keď sa roztopí, prilievame mlieko a miešame kým nevznikne kaša.
- Mäso po upečení odložíme bokom. Šťavu s pekáča prelejeme do hrnca a rozmixujeme, ak treba ešte dochutíme. Privedieme k varu a zalejeme múkou rozhabarkovanou vo vode.
- Máme hotovo. Môžme servírovať. Dobrú chuť.