Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka v bylinkovej kruste s dubákovým krupotom

Patrik Majerník
zastupujúci šéfkuchár, hotel Zelená Lagúna, Domaša, 1. októbra 2021
Bravčová panenka v bylinkovej kruste s dubákovým krupotom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
100 g
50 g
100 ml
1 ks
2 strúčiky
20 g
5 g
5 g
20 g
20 g strúhaný
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V osolenej vode uvaríme jačmenné krúpy.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji. Pridáme očistené, osušené na kocky nakrájané dubáky a podlejeme bielym vínom. Zredukujeme varom, aby sa odparil alkohol.

  3. 3

    K dubákom pridáme jačmenné krúpy a zalejeme vývarom. Povaríme, aby sa všetky chute spojili. Pred dokončením do krupota pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu a maslo. Premiešame, aby malo krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a opečieme v celku na oleji zo všetkých strán, aby sa mäso „zatiahlo“. Potom vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C maximálne na 10 minút. Snažíme sa dosiahnuť stupeň prepečenia médium.

  5. 5

    Bylinková krusta: Do mixéra vložíme lístky petržlenovej vňate, tymianu a rozmarínu, strúhanku a zvyšný parmezán. Rozmixujeme a preosejeme.

  6. 6

    Hotovú panenku obalíme v bylinkovej kruste a servírujeme s dubákovým krupotom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Jesenné, Letné, Varené

Diskusia k receptu



Zaujímavé video z archívu TV Varecha