Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia

tompanik - bez fotkytompanik, 7. novembra 2021
Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia
Foto: tompanik

Suroviny

600 g
2 kg
1 bal. (mrazené)
100 g
1 bal. (33 %)




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich polejeme olejom a pridáme korenie na americké zemiaky, všetko zamiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 - 200 °C , kým nie sú hotové (väčšinou do 3/4 hodiny až 1 hodiny).

  2. 2

    Bravčovú panenku umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Potrieme olejom a okoreníme korením na bravčové mäso. Takto nachystanú bravčovú panenku prudko osmažíme na panvici z každej strany. Následne osmaženú panenku dáme do rúry na max °C na cca 10 minút.

  3. 3

    Do panvici, kde sme pripravovali mäso, dáme lyžicu horčice, ktorú na krátku chvíľu osmažíme, pridáme smotanu na varenie, čierne korenie celé, čierne korenie mleté, rum (lyžicu) a soľ. Privedieme k varu a pridáme maslo.

  4. 4

    Na druhej panvici osmažíme anglickú slaninu nakrájanú na pásiky a pridáme fazuľové struky, takéto struky prípadne dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

chemik
Vepřová panenka mne obvykle nudí, ale tato varianta mne nadchla jako vzpomínka na anglický rumpsteak zvaný Churchill, takže na víkend zadám doma nákup panenky a ženu tím velmi překvapím.
evanaaa
Vypadá byť dobré, ale rada by som vedela, čo za korenie je to na bravčové mäso, či ho dostať kúpiť už hotové, alebo si treba namiešať, lebo síce poznám dosť koreniacich zmesí, ale túto nie. Recept si ukladám, páči sa mi.
chemik
@evanaaa (8.11.2021 17:46)

Také nevím přesně jaké koření autor použil, ale Vitana dělá koření Pečená krkovička a vepřová pečeně
tompanik
Jedná sa o korenie Bravčové pečené. Zloženie je nič neobvyklé sol, cesnak, rasca, paprika sladká, koriander, čierne a biele korenie, cibuľa, cukor a chilli.