Jablkový koláč

Bezvaječný jablkový koláč s kefírom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Jednoduché pečenie, bez použitia mixéra.

Suroviny

Postup

  1. Koláč som piekla v okrúhlej tortovej forme s priemerom 22 cm. Formu celú vyložím papierom na pečenie - aj bok. Papier trošku nastriekam olejom na pečenie. Všetky suroviny mám izbovej teploty.
  2. Jablká očistím a narežem na menšie kocky. Polejem šťavou z polovice citróna.
  3. Do väčšej misky dávam kefír, cukry, soľ, olej, rozpustené maslo a nastrúhanú kôru z citróna. Riadne vymiešam metličkou, aby sa cukor trochu rozpustil. Po častiach pridám preosiatu múku so sódou bikarbónou. Miešam, aby som získala jednoliate hustejšie cesto. Nakoniec pridávam narezané jablká a lopatkou dobre všetko premiešam. Cesto vylejem do tortovej formy, zarovnám.
  4. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 45-50 minút na strednej mriežke. V polovici pečenia som prikryla alobalom, aby sa mi nepripiekol iba vrch koláča. Kontrola špajľou. Pečte podľa svojej rúry.
  5. Ochladený jablkový koláč posypem práškovým cukrom.