Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana videorecept
A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané. Práve vtedy sa mi nechce stáť dlho pri sporáku Zobraziť celý popisA máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané. Práve vtedy sa mi nechce stáť dlho pri sporáku a mám chuť si pripomenúť leto. Práve tento bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana je taká pripomienka. Tak poďte si ho so mnou pripraviť.
porcií
príprava
Suroviny
200 g |
|
250 g |
|
5 ks |
|
3 ks varené |
|
200 g (mrazený, čerstvý alebo konzervovaný) |
|
225 g |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
1 ČL |
|
1/3 ČL |
|
|
Postup
-
1
Uvaríme 3 vajcia natvrdo. Bezlepkové cestoviny Liana Fusilli uvaríme podľa postupu na obale. Vodu posolíme. Ak máme mrazený hrášok, 2 minúty ho povaríme v osolenej vode. Následne nakrájame šunku (ja som použila Berger morčaciu šunku), uhorky, vajcia na malé kúsky.
- 2
Omáčku, alebo dresing pripravíme tak, že v hrnci zmiešame kečup, horčicu, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku, sušený cesnak a biele korenie. Zmes necháme zovrieť.
- 3
Do veľkej misy nasypeme uvarenú cestovinu, kukuricu, hrášok, šunku, vajcia, majonézu, kyslú smotanu, omáčku a všetko spolu dobre premiešame. V prípade potreby dosolíme a môžeme podávať.
- 4
Šalát aj s varením je hotový do hodinky a pripravíte 6 porcií. Tento šalát pripravujem nielen pre nás na večeru, obed, prípadne raňajky, ale je obľúbený aj na rodinných oslavách. Pripravím si ho večer a do druhého dňa sa chute pekne prepoja.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu