Bažantia polievka
Bažantia polievka

Bažantí vývar so zeleninou, s frkacúlami a mäsom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. novembra 2020
Bažantí vývar so zeleninou, s frkacúlami a mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1 ks očistený
3 ks
3 ks
1 ks menší
1 ks
2 ks menšia
3-4 ks
2-3 vetvičky
4 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta opláchneme pod studenou vodou, dáme do primeraného hrnca, zalejeme ho 4 litrami studenej vody, pridáme mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu, necháme vodu pomaly zovrieť a pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, tzv. šuminy, aby polievka ostala číra. Potom pridáme všetky koreniny, osolíme a na miernom ohni varíme 4 až 5 hodín.

  2. 2

    Medzitým uvaríme cestoviny frkacúle (cestoviny typické pre Modru) v osolenej vode, prepláchneme ich v studenej vode, aby sa nezlepili.

  3. 3

    Vývar po dokončení scedíme, vyberieme zeleninu, ktorú nakrájame a použijeme, a oberieme mäso z bažanta, ktoré tiež nakrájame a použijeme do polievky.

Recept je zaradený do kategórií:
Bažantie mäso, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre