Bažantia polievka

Bažantí vývar so zeleninou, s frkacúlami a mäsom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bažanta opláchneme pod studenou vodou, dáme do primeraného hrnca, zalejeme ho 4 litrami studenej vody, pridáme mrkvu, petržlen, zeler, pór, cibuľu, necháme vodu pomaly zovrieť a pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, tzv. šuminy, aby polievka ostala číra. Potom pridáme všetky koreniny, osolíme a na miernom ohni varíme 4 až 5 hodín.
  2. Medzitým uvaríme cestoviny frkacúle (cestoviny typické pre Modru) v osolenej vode, prepláchneme ich v studenej vode, aby sa nezlepili.
  3. Vývar po dokončení scedíme, vyberieme zeleninu, ktorú nakrájame a použijeme, a oberieme mäso z bažanta, ktoré tiež nakrájame a použijeme do polievky.