Bažantia polievka
Bažantí vývar so zeleninou, s frkacúlami a mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Bažanta opláchneme pod studenou vodou,
dáme do primeraného hrnca, zalejeme ho 4 litrami studenej vody, pridáme mrkvu, petržlen,
zeler, pór, cibuľu, necháme vodu pomaly zovrieť
a pozbierame z povrchu zrazené bielkoviny, tzv.
šuminy, aby polievka ostala číra. Potom pridáme všetky koreniny, osolíme a na miernom ohni varíme 4 až 5 hodín.
- Medzitým uvaríme cestoviny frkacúle (cestoviny typické pre Modru) v osolenej
vode, prepláchneme ich v studenej vode, aby
sa nezlepili.
- Vývar po dokončení scedíme, vyberieme
zeleninu, ktorú nakrájame a použijeme, a oberieme mäso z bažanta, ktoré tiež nakrájame a použijeme do polievky.
|