Baraní chrbat na spôsob diviny

Autor receptu: peter64

ďalší recept od mojej kmotry.

Postup

  1. Baraní chrbát alebo pliecko zbavíme kože a loja.Mäso osolíme,okoreníme a prešpikujeme na rezančeky nakrájanou slaninou.Na zvyšok nakrajanej slaniny a oleji opražime nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu,pridáme celé korenie,nové korenie,bobkový list,tymian,citrónovú kôru a rajčinu.Na opraženú zeleninu položíme mäso,podlejeme ho vývarom dáme piecť.
  2. Mäkké mäso nakrájame,šťavu zahustíme kyslou smotanou,v ktorej sme rozmiešali múku,povaríme ju a precedenú nalejeme na mäso,ktoré podávame zahorúca.Chrbát môžeme upraviť aj bez smotany,vtedy šťavu zapražíme múkou,zalejeme vývarom,citrónovou šťavou a bielim vínom,pridáme trocha cukru a citrónovú kôru,šťavu povaríme a precedenú nalejeme na mäso.