Zeleninový koláč
Zeleninový koláč

Slaný zeleninový koláč

varimpeciem - bez fotkyvarimpeciem, 7. marca 2023
12
porcií
90 minút
príprava
10+30 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
150 g
225 ml studená
podľa chuti
Náplň:
1 téglik
3 ks
250 g
200 g
1-2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (nastrúhaný)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z masla, múky, soli a studenej vody urobíme kompaktné cesto. Za mňa to urobil kuchynský robot. Cesto dáme minimálne na pol hodinku do chladničky.

  2. 2

    Očistíme mrkvu a batat. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Použiť môžete akúkoľvek zeleninu, akú máte práve v chladničke či komore. Smotanu zmiešame s vajíčkami, soľou, cesnakom, bazalkou.

  3. 3

    Cesto vytiahneme z chladničky, vyvaľkáme na nami požadovaný tvar, vložíme do formy, popicháme vidličkou a dáme do predhriatej rúry na 190 stupňov na cca 10-15 minút. Treba si sledovať. Keď sa vám bude zdať, že cesto začalo chytať farbu vyberieme.

  4. 4

    Ja som na predpečené cesto dala najprv mrkvu s batatom, posypala strúhaným syrom, znova mrkva s batatom a hore brokolicu. Na koniec zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch som ešte nakrájala jarnú cibuľku a postrúhala syr.

  5. 5

    Koláč ďalej pečieme podľa potreby, mne to trvalo okolo pol hodinky, treba sledovať.

Diskusia k receptu

chemik
Ta brokolice se tam dává syrová bez blanšírování? Na náplň mám všechno, chuť na koláč také, takže požádám manželku o vypracování těsta a já připravím náplň, ale mrkev a brokolici dám na dvě minuty povolit do mikrovlnky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia