Metrový zákusok s citrónovou plnkou fotorecept
Foto: Olinecka
Obľúbený zákusok na svadbách, väčších oslavách aj v cukrárňach prekvapí sviežou chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
240 g |
|
220 g |
|
10 PL |
|
10 PL (teplá, nie horúca) |
|
1/2 bal. |
|
2-3 PL |
|
Plnka: | |
2 bal. (s citrónovou trávou, v prášku) |
|
6 PL |
|
600 ml |
|
250 g čerstvé zmäknuté |
|
2 ks |
|
Čokoládová poleva: | |
250 g (mliečna, horká) |
|
(alebo Cera) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do penista, striedavo pridáme olej, teplú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a primiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zapracujeme krátko na miernych otáčkach mixéra, potom zľahka premiešame varechou, aby sa všetko spojilo.
-
3
Dve formy na srnčí chrbát vymastíme poriadne maslom, vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame kakao. Svetlé a tmavé cesto vylejeme do foriem. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
-
4
Upečené korpusy vyklopíme z foriem, necháme vychladnúť.
-
5
Suroviny na plnku.
-
6
V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok a žĺtky. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo čerstvé zmäknuté vyšľaháme do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
7
Tmavý aj svetlý korpus pokrájame na plátky a plníme plnkou.
-
8
Spájame plnkou svetlú a tmavú časť korpusu.
-
9
Vrch potrieme zbytkom plnky, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme čokoládovú polevu nad parou. Čokoládu polámanu na menšie kúsky dáme do misy na vodný kúpeľ, pridáme Ceru alebo maslo a za stáleho miešania rozpustíme. Čokoládovou polevou polejeme metrový zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na šikmé rezy. Dobrú chuť.
-
10
Toto bolo moje prekvapenie na dnešný dník. Dobrú chuť.
Jaj potešil si ma ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Môžeš prísť v pohode mám som rada, že sa recept páči ďakujem.
Áno odporúčam aj bez pridania šťavy. Som rada že si si našla čas nahliadnuť do receptu, ďakujem
Ďakujem za reakciu na recept som rada že sa recept páči.
No neviem bála by som sa tej šťavy z citróna či sa nezgrcne puding... Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.