Nepečený metrový koláč s jahodovým a vanilkovým pudingom videorecept
Perfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času, nachystajte pudingové krémy a pospájajte chrumkavé sušienky. Chladnička sa Zobraziť celý popisPerfektný zákusok, ktorý bez problémov zastúpi na každej oslave aj tortu. Vyhraďte si trochu času, nachystajte pudingové krémy a pospájajte chrumkavé sušienky. Chladnička sa už postará o ostatné.
porcií
príprava
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
2 bal. |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
700 ml |
|
500 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
150 g |
|
30 g (mrazom sušené) |
|
100 g (ružová) |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
V 350 ml mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa a primiešame rum. Vanilkový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- 2
V 350 ml mlieka rozmiešame jahodový pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Jahodový puding prelejeme do studenej misy, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- 3
Do misy dáme 250 g zmäknutého masla nakrájaného na kocky a rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Do hmoty zapracujeme rum, vanilkovú pastu a po častiach zašľahávame vanilkový puding.
- 4
Na jahodový krém dáme do druhej misy ďalších 250 g masla, rozšľaháme, pridáme 75 g cukru a vyšľaháme do peny. Po častiach potom zašľahávame vychladnutý jahodový puding. Keď je krém hladký, zľahka primiešame na drobné kúsky nakrájané lyofilizované jahody.
- 5
Na dostatočne dlhý pás alobalu plnkami lepíme vedľa seba sušienky. Začneme vanilkovou sušienkou, potrieme ju lyžičkou jahodového krému a priklopíme kakaovou sušienkou natretou vanilkovou plnkou. Postup opakujeme, kým neminieme všetky sušienky. Získame dva dlhé rady zákuska.
- 6
Zvyšným krémom potrieme povrch aj boky oboch zákuskov, uhladíme a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Sušienky zmäknú a krémy stuhnú.
- 7
Do teplovzdornej misky nalámeme ružovú ruby čokoládu a roztopíme spolu s kokosovým olejom nad vodným kúpeľom. Necháme trochu vychladnúť. Čokoládou pofŕkame vychladený zákusok, navrch môžeme poukladať ešte kúsky lyofilizovaných jahôd. Necháme stuhnúť.
- 8
Hotový zákusok nakrájame šikmým rezom pod uhlom asi 45 stupňov na kúsky hrubé asi 1,5 cm.
Tiež metrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu