
Hríbové karbonátky
Posekané huby podusíme s cibuľkou. Hovädzie mäso zomelieme, pridáme žemle, ktoré sme vopred namočili a...

Žabie hubky
Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Potom z neho vykrajujeme kolieska a do stredu dáme...

Tvarohové vankúšiky
tento receptik som nasla na internete, a som sa rozhodla ho vyskusat. je chutny...

Kvasená kapusta ako liek
Na varenie si kúpte v obchode. Je to harmónia chutí. Nedávala som jabĺčka ani cibuľu...

Pečené citrónové kurča s plnkou
V našej rodine veľmi obľubujeme kurčatá, preto sme ich vždy varili dosť často. Po čase však...

Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...

Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).

Low Society Cheesecake
Obľúbený koláčik mojej švagrinej, ktorý pripravujem veľmi často. Určite bude dosť oponentov, ktorí skritizujú...

Inuškine cesnakové slimáčiky
Do misy vsypeme múku, do ktorej urobíme jamku. Do jamky nasypeme cukor, nalejeme teplé mlieko a rozdrobíme...

Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...

Ohnivý vianočný puding
Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, ...

Karfiolovo-arašidový sen
:D... no dnes niečo take kedže som mala plno arašidov tak som vyskušala:)..... pridať...

Salámové košíčky
Je to starý recept, objavila ho ešte moja mama v kalendári pre gazdinky. Používal sa...

Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...

Vyprážaný syr inak
syr nastrúhame, šunku nakrájame. Misky si vytrieme maslom a vysypeme strúhankou, potom už len...

Zapečené zemiačky s bylinkami a parmezánom
Prevzaté z útlej knižočky Chuťovky autor Anne Wilsonova. Sú chutné, jemne pikantné

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Perník s písmenkami z marcipánu
Všetky suroviny zmiešame v jednej miske a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Vrstvený dezert z vianočného pečiva
Ak vám doma zvýšilo veľa vianočného pečiva a už nemáte toľko nadšených maškrtníkov, ktorí by sa...

Studená kôprová polievka s cuketou
Cuketu a zeler odšťavíme. Do šťavy pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme do hladka.

Pizza podľa Sophie Lorenovej
Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť....

Čokoládovo - orechové koláčiky
Vlašské orechy zomelieme. Zopár kúskov nasekáme nožom na väčšie kúsky a odložíme na posypanie. Pripravíme...

Zapekaná dubáková žemľovka
Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z...