
Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...

Srnčie plece rolované
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a...

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Pohánkovo-žĺtkové venčeky
Žĺtkové venčeky s pridaním pohánkovej múky vytvoria výborný a chutný bezlepkový múčnik.

Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...

Kurací rýchlik
Nechce sa mi variť a ani nič extra vymýšľať, takže - rýchlovka, chuťovka a šetrenie...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

Hrnčekový jablčník pod bielou čokopolevou
Na dávkovanie surovín stačí 250 ml hrnček a na pečenie plech 20 x 35 cm.

Kapustovo-jablkové koláče
Kto má rád kapustu na sladko, ten si iste pride na svoje :-) ale verím, ...

Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...

Çemen/Čemen
Pikantná aromatická paprikovo-cesnaková pasta známa najmä pri výrobe šunky Pastırma. Ale použiť ju môžete aj na...

Čerešňové kakaové valčeky
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridávame mlieko. Potom vyšľaháme bielky, obe hmoty spojíme...

Jahodový múčnik
Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...

Puding čokoládový s ovocnou penou
tento náš puding patrí medzi najobľúbenejšie aj najrýchlejšie múčniky, je veľmi dobrý kedykoľvek ponúknuť aj hostí

Jahodový rez
Tento zákusok pripravujem hlavne keď su čerstvé jahody, veľmi nám všetkým chutí, dúfam že bude aj vám

Cuketový fitness koláč
Cuketa je veľmi zdravá, čomu nasvedčuje aj fakt, že je skvelým prostriedkom detoxikácie organizmu...

Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...

Dánské hnedé koláčiky so zázvorom
V jednej staršej kuchárskej knižke som našla takýto recept. Je pravdepodobne dosť starý, ale veľmi...

Karamelové rezy snov
Dajte variť salko na dve hodiny / v konzerve/. Na cesto ziešajte vajcia /celé/ cukor, postupne...

Šalát s vajíčkom, balkánskym syrom a orechmi
Mnoho ľudí má voči šalátom predsudky, teda, ak nehovoríme o parížskom, vlašskom ap...

Cviklovica - polievka z cvikly
Minulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké...

Kôpor v sladkokyslom náleve
Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.

Horniacka zapekaná kyslá kapusta
Ak tam nedáme slaninu a klobásku, . tak máme obed vegetariánsky a sme zdravší a šetrnejší aj...

Zapečené kuracie so zemiakmi
... nechcelo sa mi moc babrať s varením, aby som nemala veľa špinavého riadu......

Syrovo-maslové jednohubky
toto je môj favorit, čo sa týka chuti, rýchlosti, vôni-ale pozor, hrozí...

Zeleninová polievka s vaječným závitkom
Túto polievku robím najradšej na jar z mladej zeleniny, ale príde k chuti aj v zime...

Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou
Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam...

Brokolicové kolienka so slaninkou
Hrabala som sa v receptoch na pečenie a našla som aj receptík na cestoviny, ktoré...