Foto: palma
Komerčný recept<br /> Máme pre vás ďalší tip na vianočné pečenie! Vanilkové košíčky sú síce trochu pracnejšie, ak však máte radi vôňu a chuť vanilky Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Máme pre vás ďalší tip na vianočné pečenie! Vanilkové košíčky sú síce trochu pracnejšie, ak však máte radi vôňu a chuť vanilky tento recept vás poteší a vloženú námahú určite ocení celá rodina.
Suroviny
180 g |
|
20 g |
|
45 g |
|
25 g |
|
110 g |
|
polovica |
|
25 g (asi polovica celého) |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
40 g |
|
15 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Do misky preosejeme hladkú múku, mandľovú múku a menšiu porciu práškového cukru (20 g). V druhej miske vyšľaháme do peny zvyšok práškového cukru (45 g) a tuk na pečenie. Pridáme semiačka z vanilkového lusku. Pripravenú sypkú zmes postupne pridávame do peny. Cesto poriadne premiešame a nakoniec primiešame vajce. Cesto preložíme z misky na pracovnú dosku a poriadne ho spracujeme. Bude sa trochu lepiť, ale určite nepridávame múku. Spracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.
- 2
Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky, necháme zohriať pri izbovej teplote, aby nebolo príliš tuhé a dobre sa s ním pracovalo. Medzi dvoma plátmi papiera na pečenie cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho kolieska (prípadne kolieska s ozdobným okrajom) s priemerom len o niečo väčší ako priemer otvorov vo forme na minimuffiny. Vykrojené kolieska položíme na otvory na minimuffinovej forme a jemne prstom vtláčame stred do vnútra tak, aby sa nám vytvoril košíček. Takto naplníme celú formu na minimuffiny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu