Vanilkové košíčky

palma - fotkapalma, 14. decembra 2015
Vanilkové košíčky
Foto: palma

Komerčný recept
Máme pre vás ďalší tip na vianočné pečenie! Vanilkové košíčky sú síce trochu pracnejšie, ak však máte radi vôňu a chuť vanilky tento recept vás poteší a vloženú námahú určite ocení celá rodina.

Suroviny

180 g
20 g
45 g
25 g
110 g
polovica
25 g (asi polovica celého)
Plnka:
200 ml
2 ks
1 ČL
40 g
15 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme hladkú múku, mandľovú múku a menšiu porciu práškového cukru (20 g). V druhej miske vyšľaháme do peny zvyšok práškového cukru (45 g) a Palmarin. Pridáme semiačka z vanilkového lusku. Pripravenú sypkú zmes postupne pridávame do peny. Cesto poriadne premiešame a nakoniec primiešame vajce. Cesto preložíme z misky na pracovnú dosku a poriadne ho spracujeme. Bude sa trochu lepiť, ale určite nepridávame múku. Spracované cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc.

  2. 2

    Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky, necháme zohriať pri izbovej teplote, aby nebolo príliš tuhé a dobre sa s ním pracovalo. Medzi dvoma plátmi papiera na pečenie cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme z neho kolieska (prípadne kolieska s ozdobným okrajom) s priemerom len o niečo väčší ako priemer otvorov vo forme na minimuffiny. Vykrojené kolieska položíme na otvory na minimuffinovej forme a jemne prstom vtláčame stred do vnútra tak, aby sa nám vytvoril košíček. Takto naplníme celú formu na minimuffiny.

  3. 3

    Náš tip: Pri príprave cesta odporúčame Palmarin, rastlinný tuk od slovenskej spoločnosti Palma. Má vyšší podiel pevných častí a preto je ako stvorený na prípravu cesta aj na drobné pečivo. Helia je zas výborná do krémov. Obidva výrobky nájdete v obchodoch v novom modernom dizajne. Viac informácii o značke a produktoch Palma nájdete na www.slaskouprerodinu.sk

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: