Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? fotorecept
Foto: arachnea
V minulom recepte Egrešových metamorfóz som Vám opisovala, ako som robila egrešový rôsol. Niektorí si recept upravili a neodšťavovali, ale po uvarení pasírovali, niektorí Zobraziť celý popisV minulom recepte Egrešových metamorfóz som Vám opisovala, ako som robila egrešový rôsol. Niektorí si recept upravili a neodšťavovali, ale po uvarení pasírovali, niektorí rovno namietali, že je škoda vyhodiť šupky. To je pravda, ani ja som šupky nevyhodila, ale... no veď pozrite sami :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naoberáme si egreše, dávame si pozor... pichajú.
-
2
Na mlynčeku odšťavíme... teraz nás nezaujíma šťava, ale ten zvyšok - šupky. Zo šťavy sme si minule robili egrešový rôsol.
-
3
Šupky dáme do väčšej nádoby a zalejeme vodou. Necháme stáť do druhého dňa.
-
4
Precedíme, najskôr cez väčšie sito, potom cez jemné, aby nám ostala krásna číra tekutina.
-
5
Pridáme cukor, podľa potreby. Na sirup som potrebovala celé kilo cukru.
-
6
Uvaríme, nalejeme do fliaš a po vychladnutí dáme do chladničky. Ja som nesterilizovala, cez víkend som mala vnúčatá, vedela som, že sa sirup vypije.
-
7
Deťom veľmi chutil. Robili si long drinky do zaváracích 7 decových pohárov. Výborné boli s mrazenými jahodami a nakrájanými citrónmi.
má vo viacerých sudoch, podľa druhov, naložený materiál na víno. Ja mám džemy a sirupy, manžel vínko pre priateľov.