Jahodová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 6. augusta 2009
Jahodová polievka

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

20 minút
príprava

Suroviny

30 g
30 g
30 g
30 g
80 g
50 g
200 g
1 kg
100 g
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Drobenička: Rozmixujeme mandle. Kokos, mandle, hladkú múku, cukor a kakaový prášok zmiešame spolu. Pridáme rozpustené maslo a zmes upečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút. Po upečení hmotu rozmrvíme medzi prstami.

  2. 2

    Jahodový kokteil: Rozmixujeme jahody a pridáme med a portské víno podľa chuti.

  3. 3

    Drobeničku nasypeme do taniera, vložíme nakrájané čerstvé jahody a cez gázu scedenú kyslú smotanu (alebo creme fraiche). Zalejeme jahodovým kokteilom.

  4. 4

    Náš tip: Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim Hubert Club polosladké zláka každého. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj vanilkovú zmrzlinu.

Diskusia k receptu

Vymazať
pacinka
Natrafila som tu na tento recept pana Zideka a cudujem sa, ze tu nie je ziaden komentar, zrejme ho tu vtedy nikto nepoznal :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia