Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
príprava
Postup
-
1
Drobenička: Rozmixujeme mandle. Kokos, mandle, hladkú múku, cukor a kakaový prášok zmiešame spolu. Pridáme rozpustené maslo a zmes upečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 10 minút. Po upečení hmotu rozmrvíme medzi prstami.
- 2
Jahodový kokteil: Rozmixujeme jahody a pridáme med a portské víno podľa chuti.
- 3
Drobeničku nasypeme do taniera, vložíme nakrájané čerstvé jahody a cez gázu scedenú kyslú smotanu (alebo creme fraiche). Zalejeme jahodovým kokteilom.
- 4
Náš tip: Ovocná chuť polievky v kombinácii so sviežim Hubert Club polosladké zláka každého. Namiesto kyslej smotany môžeme použiť aj vanilkovú zmrzlinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu