Jahodový kysnutý závin

imaginarium - fotkaImaginarium, Považská Bystrica, 10. júna 2018 13:15
Ďalšie recepty »

Mali sme tri zošuverené jablká a jahody, ktoré bolo treba už spotrebovať, tak som to všetko schovala do koláča.

20
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Omládek:
100 ml
1 ČL (alebo med)
130 g
20 g
Ďalšie suroviny do cesta:
1 ks
100 g
100 g rozpustené
20 g
330 g
štipka
Plnka:
3 ks stredne veľké
400 g
100 g
podľa chuti
1 bal.

Postup prípravy

  1. 1

    Zmiešame suroviny na omládek a necháme 45 - 60 minút vykysnúť. K omládku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Necháme vykysnúť 45 - 60 minút.

    Jahodový kysnutý závin - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si jabĺčka, nakrájame na kocky a dáme dusiť. Keď pustia šťavu, tak k nim pridáme očistené a na kocky nakrájané jahody a čučoriedky. Počkáme, kým sa trošku rozdusia a osladíme podľa chuti. Zmes zahustíme Zlatým klasom rozmiešaným v troške vody a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme do podlhovastého tvaru. Do strednej tretiny cesta navrstvíme ovocnú zmes. Kraje nakrájame radielkom na pásiky a preplietame.

    Jahodový kysnutý závin - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne potrieme rozľahaným vajíčkom a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Koláčik bol výborný aj na druhý deň.

    Jahodový kysnutý závin - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist