
Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli...

Brokolicový nákyp
Mala som vela brokolice, tak som skusala nove recepty. Tento recept som nasla na...

Nivové trubičky
Vlastne sa mi tieto trubičky v jednom kroku nepodarili, sú z nich také čudné korýtka...

Marhuľový džem z pekárničky ( fotorecept )
Keď už máme doma pekárničku, tak sme vyskúšali vyrobiť v nej aj džem. Je to...

Kuracie prsia dusené na masle na pyré z cukrového hrášku so zemiakovou kašou /fotorecept/
Dnes zvíťazilo na obed jemné a chutné kura dusené na masle, ktoré som podávala na...

Dezert Il castagnaccio
tento typický talianksy dezert z gaštanovej múky budete buď milovať alebo nenávidieť, myslím, že nič...

Kakaový zákusok - fajný
Tento zákusok máme veľmi radi. Recept mi dala moja neb. krstná mama. Ja som...

Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...

Makovo-tvarohový koláč so slivkami
Táto trojkombinácia chutí vás nesklame. Je to koláčik výbornej chuti.

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Apetitka zo zelenej papriky
Recept pochadza z Macedonska je to take meze zajedanie s aperitivom , obycajne rakijou pred hlavnym chodom...

Zapečené gnocchi s paradajkami a syrom
Jednoduché zemiakové gnocchi zapečené s paradajkami, bazalkou a strúhaným tvrdým syrom.

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných...

Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami

Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Kačacie prsia na vidiecky spôsob
Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno...

Špenátový prívarok s opraženou žemľou
Toto je klasika, ktorú mám stále rada, vlastne celá naša rodina, okrem manžela :)

Keftedes – grécke fašírky
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

Hliva ustricová s kokosovým mliekom
Na olivovom oleji opražíme posolenú červenú cibuľu nakrájanú nadrobno.

Tmavý celozrný chlieb
Mne sa stáva pečenie chleba, akýmsi rituálom. Aspoň raz za týždeň musím nejaký upiecť. Vždy obmieňam a...

Pavlova so šľahačkou a s jahodami
Austrálčania a Novozélandčania sa hádaju o tom, kto túto tortu vymyslel. Meno má podla (ruskej)...