Tvarohový krémeš

renka73 - fotkarenka73, 30. augusta 2012
Tvarohový krémeš
Foto: renka73
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
Plnka:
4
4 lyžice
500 g
500 ml
1
Na dokončenie:
5 na sneh
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    Cesto vyvaľkáme aby bolo až po okrajoch plechu (35x25 cm).Ja dávam pod cesto aj papier na pečenie a popichám vidličkou.Plnku vymiešame a vlejeme na cesto.Pečieme v predhriatej rúre.

    Tvarohový krémeš - obrázok 1
  2. 2

    Keď je upečené natreme na koláč sneh a ešte zapečieme 5 minút. Sneh:bielka vyšľaháme do hustého snehu a po lyžiciach zašľahávame cukor.

Diskusia k receptu

afataga
poznam tento kolacik je vyborny, tvarohove mozem aj o pol noci :-) ja davam aj hrozienka
renka73
Ďakujem a tiež skúsim dať hrozienka môže to byť ešte lepšie :-)
používateľ nemá avatar
hag
hag
Tento je naozaj chutný. Ja ho robievam aj s jahodami. Mne chutí viac bez nich, ale mladí tam vždy chcú "živé" jahody :)
marienka44
@Renka73 ,poznam tento zakusok v inej podobe. Cesto je hnede, do tvaroh. zmesi ide aj ollej. Moj vnuk ho ma najradsej zo vsetkych kolacikov.
renka73
marienka44...rada by som skúsila aj ten tvoj ale neviem aké cesto si robila a koľko oleja do tvarohu?Budem rada keď mi ho napíšeš :)
cica2
tiež ho robievam, je výborný. Krásne sa ti vydaril, mňam :-)
evanaaa
Robila som ho a chystám sa naň znovu, len na klasický plech musím dať viac tvarohu amlieka, to dané množstvo mi bolo málo, stačí to na menší plech.
kristinamia
Prave som ho dokoncila, mala som v plane robit tvarohovu strudlu z list. cesta, ale tento kolac ma nalomil, podla fotky a vasich spokojnych komentarov... No ale urobila som chybu, tento kolac nema nic spolocne s kremesom, mozno bola chyba ze autorka neuviedla velkost plechu na ktorom to piekla, ale ja som teda sklamana... Kolac je velmi nizky a aj ked som ho piekla 45 minut plus este dopekala sneh, pripada mi nedopeceny... A vobec ani zdaleka nevyzera ako ten na obrazku... Za mna teda -
Ale je to len moj nazor, urcite ho zjeme, ale ani zdaleka to nie je to co som cakala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia