
Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Rizoto z tekvice
Najlepšie, keď je pomarančová trebars na pečenie, alebo hokaido. , môže byť aj biela potom použijeme...

Tofu v papierikoch
Takto voláme jednoduché a veľmi chutné jedlo z tofu - rýchla večera pre dvoch, ktorá chutí...

Paradajková polievka s bazalkou a mascarpone
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji.

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Cícerová nátierka - Sheena style
Uz dlhsie sa mi doma poflakovala konzerva ciceru a tak dnes nastal ten den kedy som sa...

Šalát zo špargle a artičokov
Špargľu pokrájame na 5 cm dlhé kúsky, fazuľku zbavíme stopiek, šampiňóny prekrojíme a artičoky rozštvrtíme....

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...

Cheesecake s rozpečenými jahodami
Som si istá, že viacerí z vás rozmýšľajú nad tým ako svoje školopovinné deti či vnúčatá...

Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia
Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky...

Dusená cvikla s kvakou
V jeden večer som sa rozhodla vyskúšať kvaku na viac spôsobov, a využiť všetku zeleninu, ...

Babičkino eko-menu: bryndzové krúpy s oškvarkami a makovo-slivkový dezert
veľmi chutné, rýchle jedlo, robievala ho babička a smiala sa, lebo ho nazývala "ekologické"...

Kura na červenom víne
... s koreňovou zeleninou, škoricou a klinčekom získame sladkastú chuť :-)

Svieža letná rýchlovka s ovocím
Je to ďalší variant na nepečený dezert - teda v prípade, že sa použijú piškóty namiesto...

Seriál na pokračovanie - diel VI. Konfitovaný paprikový bôčik plnený klobásou
Klasický varený paprikový bôčik, alebo lalok sa na zabíjačkách robí bežne. Mňa napadla ...

Zimné lečo KĽAČNOVô
Dostala som zavárané lečo v biokvalite bez chemických konzervantov, pikantné od mojej internetovej dcéry z Kľačna....

Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...

Šišky plnené rumovým melónom
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, olej, žĺtok, vanilkový...

Špargľová polievka s hubami
Treba ešte využiť špargľu, tak som dumala, čo vymyslieť, bola polievka aj druhé

Makový koláč
Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.

Zapečené palacinky s mäsom na spôsob lasagne
Robím od oka, množstvá sú len orientačné, recept na palacinky nedávam, každý má svoj...

Valentínska bábovka
Kedže je už Valentína, tak som upiekla aspoň bábovku v ružovej farbe svojmu priateľovi.

Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...

Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...

Kráľovská ovsená kaša
Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná....

Pšenová kaša s ovocím
Komerčný receptPšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám....