Foto: betka33
Nedeľná a sviatočná maľovaná roláda je tu už viac krát , ale ja mám rada, keď je plnka tuhšia, a chutná, bez mlieka. V Zobraziť celý popisNedeľná a sviatočná maľovaná roláda je tu už viac krát , ale ja mám rada, keď je plnka tuhšia, a chutná, bez mlieka. V reze je potom pekná a dobre sa krája. Vzor na roláde je jednoduchý, určite sa dá krajší spraviť, skúsim ju inak na budúce.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si papier na pečenie , veľký ako plech. Cesto na maľovanie je jednoduché, alepotrebujete miesto v mrazničke také veľké ako je plech. Kto chce môže si predkresliť vzor, ja som len so sáčkom s odstrihnutým rožtekom improvizovala. Vajce si rožmiešame s práškovým cukrom a múkou a pridáme kakao. Ani hustá ani riedka hmota na kreslenie vznikne a potom sa dobre v sáčku vytláča na papier pečiaci. Maľovaný vzor dáme na 1 hod min. do mrazničky.
- 2
Potom klasicky si pripravíme mandľový puding, ale z kokosového mlieka, s cukrom. Necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu si vmixujeme vyšľahanú šľahačku.
- 3
Roláda je klasická- sneh z bielkov so štipkou soli vyšľaháme. Žĺtka s cukrom a olejom vyšľahané v miešame pomaly do snehu a múku s kypr. práškom .Dáme pečiaci papier na plech a piečieme na 160 st , 10 - 15 min. Vychladnutú nerolujeme! Ale ju dáme na vlhkú utierku a stiahneme opatrne papier. Otočíme, aby bola vzorom dole. Lekvár jahodový natrieme a potom plnku. Do stredu dáme rad čerešní. Zrolujeme v utierke a ešte ju dáme do alobalu, aby mala formu a dáme najlepšie cez noc do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
:D:D:D:D