Horúca čokoládka
Toto je pre mňa naozaj najlepší liek na nervy. A v poslednej dobe ho užívam pomerne...
Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...
Citrónový krém - lemon curd
Do nádoby dáme vajce, žĺtky, cukor a soľ a mixérom všetko vyšľaháme do penista...
Opitý malinový dezert pre dospelých
Keď je teplo, nemá človek vždy chuť na pečené sladkosti. Viac osvieži ovocný pohár zo...
Poschodové šťastie
Vymiešame 7 bielkov, pridáme postupne 200 g práš. cukru, múku, orechy, prášok...
Arašidové cookies
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Arašidy orestujeme 10 minút do zlatista, necháme vychladnúť a...
Chlieb: škoricový s hrozienkami
Tento chlieb opečený na hrianky patrí medzi najobľúbenejšie raňajkové jedlo v Severnej Amerike. Nádherne vonia a...
Višňový koláčik s jogurtom v ceste
Veľmi chutný, vynikajúci a rýchlo spravený koláčik ponúkam. Forma má priemer 22 cm...
Maslové sušienky
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Neskôr pridáme soľ, vajíčko a žĺtok. Nakoniec...
Nudle s mákem - kluski z makiem
Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto( viz recepisy na nudlové těsto),...
Banánový chlebík so sladkým zemiakom
Mala som uvarené sladké zemiaky, ktoré som zmiešala s banánmi. U nás to bol „hit“,...
Kakaový pníček s čučoriedkami
Zo šiestich bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zašľaháme cukor. Zľahka pridáme šesť žĺtkov a opatrne...
Lieskovcový cheesecake
Na korpus zmiešame rozdrvené maslové sušienky s roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (priemer 26...
Dezert z bielej čokolády
Nad parou rozpustíme bielu čokoládu. Želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame creme fraiche s...
Škoricové lístočky s lekvárom
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, zabalíme ho do folie a necháme v chladničke aspoň hodinu odležať....
Makové guba suflé s vanilkovým krémom
Ak vám doma ostali zvyšné rožky, ktoré potrebujete spracovať, oceníte tento chutný sladký recept....
Parené buchty
Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň...
Dvoubarevné sušenky s pistácií
Kromě pistácii a kakaa vše zpracujeme dohromady, pak těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho...
Makovo-marcipánové točence
Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť....
Sladkosť z cícerovej múky
Boduje u vegetariánov i u priateľov mäsožrútov. Všetky suroviny sa dajú zohnať na Slovensku a je...
Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...
Žabie hubky
Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odležať. Potom z neho vykrajujeme kolieska a do stredu dáme...
Jogurtový krém s ovocím a orieškami
Aby ste sa stali hviezdami domácej párty či rodinnej oslavy, nemusíte hodiny vypekať. Máme pre vás nápad, ...
Rebarborové tiramisu
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky....