Lekvárové pirohy s lieskovými orieškami

izabella929 - fotkaizabella929, 16. decembra 2011

Veľmi obľúbené zemiakové cesto. Najradšej s plnkami slivkovými a lekvárovými.

30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
300 g
 podľa potreby
2 lyžice
1 lyžica
1 hrnček
  - rôzne
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarím v osolenej vode v šupke.Ošúpem ich a postrúham na strúhadle.Na pracovnú dosku si dám hladkú múku, pridám štipku soli a nastrúhané zemiaky a z týchto surovín urobím nelepivé cesto.Vyvaľkám ho a vykrajujem z neho kolieska, ktoré plním jablkovým lekvárom.

    Lekvárové pirohy s lieskovými orieškami - obrázok 1
  2. 2

    Dám si do hrnca zovrieť vodu. Kolieska spájam tvorítkom na pirohy.Keď začne vrieť voda, vkladám do nej hotové pirohy a varím približne 7 min. Uvarené pirohy vyberiem na misu.Polejem troškou oleja, aby sa nezlepili.Zostáva už iba uložiť na tanier posypať mletými lieskovými orieškami, cukrom a poliať maslom.Prajem dobrú chuť..

Diskusia k receptu

hubata
Chviľú som brigádovala po recepciách a pirohy s lieskovými orieškami sme podávali v drevených vandlíkoch s drevenou lyžicou - a celebrity sa išli utĺcť po nich. Strašne dobré sú tieto pirohy - nech si doktori hovoria čo chcú.........
izabella929
hubata...tak to muselo byť super...nemám drevené taniere ani lyžice, ale v origoš podaní to musí aj inak chuťiť.-))ale veď je to zemiakové cesto a do toho nejde veľa múky, lebo by boli tvrdé, ja ani vajce nedávam do cesta...prečo by mali škodiť.-)))))ktovie, čo oni jedia,keď ich nevidíme,že.-))
myalab
ak clovek pouzije kvalitne suroviny, nie je tu nic, co by nebolo zdrave. Najlepsie samozrejme domace... Biela muka je pre deti vhodnejsia ako celozrnna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia