Foto: selmapuma
Po dlhom čase pridávam ďaľší môj recept.Tentoraz torta. Piekla som aj doteraz, no nejak som sa nedostala až sem na Varechu. Ale polepším sa Zobraziť celý popisPo dlhom čase pridávam ďaľší môj recept.Tentoraz torta. Piekla som aj doteraz, no nejak som sa nedostala až sem na Varechu. Ale polepším sa :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripavím si cesto na piškótu z 10 vajec (nebudem rozpisovať ako, myslím si, že každý vie ako sa to robí), rozdelím na dve časti a do druhej dám kakako a olej. Do papierom vystlanej tortovej formy do stredu, naberačkou vkladám 1 x hnedé, na to do stredu 1 x biele a opakujem pokiaľ sa cesto minie.
-
2
Pečiem v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 45 min.
-
3
Nechám celkom vychladnúť a prerežem na 3 x.
-
4
Nad parou miešam cukor, žĺtky a čokoládu, keď vychladne, zmiešam s maslom a natieram na korpus, trocha si nechám na potretie torty.
-
5
Roztopím si čokolády, lyžicou si dám kopčeky tmavej a rozotriem, nastriekam bielu a nožíkom urobím čiary, dám do chladničky stuhnúť a potom ozdobím tortu.
-
6
Po prerezaní vyzerá zaujímavo, dobrú chuť.
ďakujem,som rada ,že chutila
Ak myslíš v korpuse, veď tam je olej. Mimochodom mám rada recepty kde do korpusu ide olej a nie maslo. Olej sa lepšie zapracováva
dakujem za upozornenie uz som doplnila
ano a pouzivan polohrubu muku z Mlyn Pohronský Ruskov, ziadnu inu a toto aj na medove rezy, skusala som inu ale nebolo cesto take dobre