Polomáčané keksíky bez lepku
Foto: novalim
22
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Bezlepkové linecké cesto vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote postáť asi pol hodinu.
- 2
Potom ho na pracovnej doske miesením zahrejeme. V strede cesta vytvoríme jamku, do ktorej nasypeme kakao a miesením ho zapracujeme do cesta. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie cesto vyvaľkáme, na povrch pritlačíme napríklad čipku (alebo iný dezén) a povykrajujeme obdĺžniky.
- 3
Preložíme na plech s papierom a pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch.
- 4
Po dopečení keksíky necháme vychladnúť a potom namáčame konce v roztopenej čokoláde zmiešanej s tukom.
Tiež bezlepkové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
akô peknôôô
=to je nápad=
čipkovanie
:-)
no, ja si pamätám, že sme niekedy aj u nás doma "dávno", ale zase nie až tak dávno... no, v minulom storočí, ... zdobili aj torty cez čipku, tzv. čipkovaním... bolo to prácne, ale pekné