Tekvicové muffiny s punčovou polevou a orieškami
Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 2. augusta 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
1/2 bal. |
|
130 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
|
|
5 pl (alebo biely jogurt) |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Punčová poleva: | |
50 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 PL horúca |
|
pár kvapiek |
|
1 kvapka |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a postrúhame. V nádobe zmiešame hladkú a polohrubú múku, prášok do pečiva, hnedý a vanilkový cukor, vajcia, olej, štipku soli, kyslú smotanu alebo jogurt a nastrúhanú tekvicu.
- 2
Do hmoty pridáme tri druhy nasekanej čokolády (po 50 g), naplníme muffinové formy alebo košíčky a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30-40 minút.
- 3
Punčová poleva: Bielok vyšľaháme s troškou cukru na sneh, pridáme zvyšný cukor a rozpustenú Ceru, vodu, arómu a kvapku červeného farbiva. Polejeme vychladnuté úpečené muffiny a posypeme posekanými orieškami v karameli.
Tiež tekvicové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu