
Malinový letný dezert
Je čas malín a tak tradične robím malinové sladkosti, či už pečené alebo nepečené. Tento...

Nepečený čokoládový cheesecake
Veľmi chutný a rýchlo pripraviteľný cheesecake. Ja som ho skúšala pripraviť ako narodeninový darček a len...

Volské oko inak, alebo so srdiečkami nie iba na Valentína
Valentín sa oslavuje, aspoň tu za oceánom, s veľkou pompou. Najviac si prídu na...

Uhorkový šalát ala Cotage-cheese
Šalát vhodný najlepšie k rybe na prírodno, k opekaným zemiakom, alebo len tak s celozrnnou...

Namol kurča
Tento (alebo podobný) recept na kurča pečené na plechovke piva sa tu už určite objavil ale prečo...

Kačacie prsia a cuketovo-mrkvový šalát
Prsia dobre nasolíme. Položíme na studenú panvicu kožou dole. Tuk sa bude pomaly uvoľňovať....

Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom
Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo...

Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...

Zemiaky s oštiepkom
Je to naša obľúbená rýchlovka. Keď nemám veľa času, urobím tieto zemiačiky. Sú jednoduché, šikovne hotové a...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Hríbovú omáčku na cestoviny mám veľmi rada. A keď nie sú pravé hríby, postačia aj...

Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...

Cuketové chipsy s cesnakovým dresingom
Alternatíva na večerné mlsanie alebo aj ako drobné pohostenie pre návštevu.

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule
Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku...

Košické rezy
Radšej dva razy vyhorieť, než sa raz sťahovať! Určite túto slovenskú „múdrosť“ poznáte aj Vy...

Cviklová čalamáda
Kapustu, cviklu a cibuľu nakrájame a všetky suroviny premiešame a natlačíme do pohárov.

Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

Hustý jahodový sirup s rebarborou a vanilkou
... je čas jahôd, teraz si ich užívame na každom kroku, ale toto jahodové obdobie...

Obrátené hovädzie rezne so syrom
Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...

Višňové knedličky
Recept je podobný viacerým, ktoré už na Vareche sú :) No myslím, že variácii na...

Liptovské droby
Autorka:Jana Majeská , Recept od starej mamy. Veľmi rada mám zemiaky, ako s cibuľou, rascou, masťou...

Cícerovo-paradajkové ragout
Tento recept som nasla v Eat Smarter, pod nazvom Kichererbsen-Tomaten-Ragout, uvarila a chutilo vyborne....

Šalát s tuniakom a dresingom z paradajkového pretlaku
Výborný chutný šalát ako na obed tak i na večeru. Príprava je rýchla :)

Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...

Jahňacie ražniči marinované v bielom jogurte
Jahňacie mäso pokrájame na kocky. Pridáme soľ, korenie, cesnak, rozmarín, citrónovú kôru,...

Cestoviny s krevetami a pistáciovým pestom
Moje najoblubenejsie cestoviny. Ja sice zijem pri mori a cerstve krevety su nepochybne o niecom inom...

Kokosovo-čokoládová torta s černicami
V pôvodnom recepte, ktorý mám z časopisu, bol koláčik pripravovaný ako rezy, ale ja...