Foto: adakovalinka
Perník je taká naša rodinná klasika a stálica. Naučila som sa ho piecť už ako malá, a od vtedy sa moja obľuba v tento Zobraziť celý popisPerník je taká naša rodinná klasika a stálica. Naučila som sa ho piecť už ako malá, a od vtedy sa moja obľuba v tento koláč vôbec nezmenila, nech som kdekoľvek.
príprava
na 175 °C
Suroviny
250 g |
|
400 g |
|
1 balenie |
|
1 lyžička |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
3 lyžice |
|
120 g |
|
500 ml |
|
Poleva: | |
|
|
100 g (horká) |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Všetky tekuté ingrediencie ako vajcia, džem, olej a mlieko zmiešame. Čím viac dáte džemu tým menej koláč narastie. V druhej myske zmiešame cukor, múku, kypriaci prášok, sódu a kakao. Postupne zmiešame tekuté ingrediencie so suchými. Ja osobne používam kuchynského robota s metličkovým nadstavcom.
- 2
Plech si vyložíme papierom a nalejeme zmes. V pôvodnom recepte majú ísť na vrch mleté vlašské orechy ale kvôli alergii ich tam nedávam. Pečiem na 175℃ v el. rúre nahrievanie z oboch strán na 35-40 minút, tak aby neostalo cesto na špajdli.
- 3
Po upečení koláč necháme oddychovať a zatiaľ si pripravíme čokoládu na polevu. Nad parou roztopíme čokoládu a keď sa úplne roztopí pridáme smotanu. Keď koláč ochladne natrieme ho džemom a následne polejeme čokoládou. To je všetko. Veľmi jednoduché ale lahodné :) P.S. Na ozdobu som použila čokoládové hobliny z horkej čokolády.
- 4
Tu je náš starý pôvodný recept :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@braxi ja mám 35x35 plech a tiež sa mi darí :)
Inak 3 dni som ho ešte nikdy nemala :) my sme žrúti sladkého :D