Foto: sue291
Suroviny
Šamrole: | |
2 ks |
|
4 ks |
|
200 g |
|
z 1 citrónu |
|
1 ks |
|
Linecké kolečká: | |
2 s |
|
250 g |
|
|
|
Guľky rumové perníkové: | |
|
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
šamrole - listkove cesto nakrajame na pasiky cca 1,5 cm, trubičky na samrole namastime olejom, namotame pasiky cesta na pasiky a ulozime na plech vystlany papierom na pecenie alebo foliou na pecenie, samrole potrieme vyslahanym vajickom, pecieme na 200 st. do zlatoruzova, Dve cesta - cca 44 kusov samrol. este horuce oddelime od trubiciek a posypeme prask. cukrom. Plnka do samrol - 4 kusy bielok + krys- cukor 2OOgr + citr. stava + vanilk. cukor - vyslahame nad parou 10 min, najnizsi stupen slahame, potom nad miskou so studenou vodou dalsich 5 min. dame do vrecka a naplnime samrole
- 2
linecke kolečká - 2 kusy mrazene cesta rozvalkame, vykrajujeme pomocou vykrajovatiek rozne tvary a v strede vykrojime dierku. ulozime na plech vystlany s papierom a pecieme ca 180 st. - 15 min. nepotierame vajickom, pri peceni davame pozor aby nam neprihoreli, po vychladnuti potrieme lekvarom a zlepime dve koliecka, po zmäknuti cca po 2 dnoch ozdobime polevou bielou a tmavou
- 3
rumove pernikove gulky pernikovy korpus pomrvime, pridame rum, lekvar a vytvarujeme gulky, zamrazime a cca po 2 hodinach polievame v poleve a zdobime coko ryzou, pripadne do nich napichneme palicky a vkladame do kosickov
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
katerin - bavi ma pecenie ale ak si mozem v dnesnej dobe pomoct kupovanim hotoveho cesta, preco nie? vyhovuje mi to, nezazlievam nikomu kto si ulahcuje pracu pri peceni...venujem sa aj modelovaniu kvietkov, postaviciek, je to vela hodin mojho casu a ak si mozem trosku casu ukrojit pre svoju rodinu namiesto miesenia a spracovania surovin na podobu cesta, ktore mozem zohnat v obchode, volim tuto alternativu. Je to pre mna prednejsie venovat cas aj sebe a svojej rodine aj napriek tomu ze ma pecenie bavi :)