
Kuracie prsia v kôprovo-medovej omáčke
Toto je moje TOP1 ! Najlepšie jedlo aké som kedy jedla, keď ho moja mama robila...

Torta della nonna (koláč starej mamy)
Toto je jeden z klasiky talianských koláčov, ktorého cesto má vynikajúcu keksíkoú chuť a spolu s vanilkovým...
Zapekaná brokolica Petra Batthyanyho
Slovenský herec opäť varí v štúdiu TV Varecha, tentokrát zapekanú brokolicu. Brokolicu vraj nemal rád,...

Slivkový osúch a makom
Na osúch som vždy dávala mak zmiešaný s cukrom. Dnes som mak na osúch varila...

Kuracie slimáky v šampiňónovej omáčke
Prsička si naklepeme, pokorenime, trošku posolime. Naukladame šunku, syr (alebo slaninku) , pokrajame na pasiky a...

Pšenové dukáty s jarným šalátom
Inšpiráciu som našla v starom časopise a konečne som sa dokopala k jeho realizácii. V pôvodnom...

Rybací šalát
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť...

Udon rezance s tofu, špenátom a hubami shimeji
Tofu položíme medzi utierky, zaťažíme a necháme aspoň pol hodinu stáť.

Jemná cícerová polievka s pórom a mrkvou
Veľmi jednoduchá a ľahká polievka z cíceru. Chutí výborne samotná, ale vynikajúco sa hodí aj...

Pečené batáty s hokaidom
Rýchle a chutné jedlo alebo príloha. Títo dvaja oranžoví sa výborne dopĺňajú :O)

Mleté mäso s pórkom
Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom...

Makaróny s mletým mäsom
Dnes bolo treba rýchlo navariť, tak prišli na rad obľúbené makaróny.

Bokoli - rómsky oškvarkový chlieb podľa Margó Bódi
Tento krásny a výborný recept patrí veľkej rómskej speváčke a vynikajúcej kuchárke - pani Margó Bódi,...

Bezlepkové lievance
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.

Kyslá kapusta a vylepšené džatky
Je pochmúrny čas, za rohom číha chrípka, tak kyslá kapusta má zelenú.

Hubová nátierka s chuťou paštéty
Začína sa sezóna húb a takúto nátierku robím už roky - recept som dostal od bývalej kolegyne....

Uhorková čalamáda
Tento recept mam od mojej mamicky. Pozrela som sa na index, lebo by som sa...

Cisárske rezne
Plátky uzeného masa potřeme česnekem utřeným se solí a pepřem a necháme zhruba půl hodiny odležet.

Indická samosa s čatní
Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si...

Bezlepkové jogurtové muffiny
Muffiny sú u nás veľmi obľúbené, papá a pripravuje ich celá rodinka. Mamka pripravuje cesto,...

Bryndzová omáčka na cestoviny
Už dávno som chcela niečo podobné ukuchtiť :) Bryndzu môžeme tiež...

Sušená zeleninová zmes
Príprava je časovo náročná, ale výsledok stojí za to čakanie, zužitkujeme prebytok zeleniny hneď po...

Slané oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...

Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...

Zamatová roláda duo
A zase jeden časovo a finančne nenáročný recept aj pre začiatočníkov, taktiež pre toho, kto...

Kelovo-mäsové fašírky
Tieto fašírky som vyvíjal postupne, sú veľmi chutné. Môžem smelo povedať, že ich budú...

Obyčajné obrátené bravčové rezne s grilovanou polentou
Moji chlapi milujú rezne, najradšej majú rezeň s rezňom :-) , tak som im pripravila obrátené...

Kantonské bravčové kotlety soľ a korenie
Tento populárny čínsky recept pod menom kantonské kotlety, dakde kotlety soľl a korenie. V angličtine je...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera