Foto: sandriw
Cvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín, ktoré počas zimného obdobia poskytujú nášmu telu Zobraziť celý popisCvikla je zelenina bohatá na rôzne vitamíny a spolu s kvasenou kapustou je jednou zo základných potravín, ktoré počas zimného obdobia poskytujú nášmu telu to, čo potrebuje. Ale aj v jarmom období, keď si to už začína pýtať ľahšie jedlá na ňu netreba zabúdať. Stačí len trocha skombinovať a pripravíme si svieži a chutný jarný obedík :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
Postup
-
1
Cviklu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a mrkvu na jemnejšom. Ja som použila cviklu už uvarenú, lebo čerstvú som bohužiaľ nedostala. Šalotku a pažítku si najemno nakrájame.
- 2
Do misky dáme cviklu, mrkvu, šalotku, polovicu pažítky, ovsené vločky a vajcia, a dobre premiešame. Osolíme, okoreníme a dochutíme tymiánom. Premiešame a necháme na chvíľu odpočinúť.
- 3
Pripravíme dresing zmiešaním jogurtu, citrónovej šťavy a medu. Osolíme a okoreníme. Pridáme druhú polovicu pažítky (môžeme si trochu nechať aj na dozdobenie) a všetko dobre premiešame.
- 4
V panvici si rozpálime olej a z cviklovej zmesi si upečieme malé placky (cca 5 cm v priemere). Podávame poliate dresingom a posypané rozdrobenou fetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@drajan : áno, originálne to malo byť zo surovej cvikle, ale bohu žiaľ, prišla som do obchodu a po dlhom hľadaní som objavila len jednu jedinú polozošúverenú, no mala som na tieto placky takú chuť, že som sa rozhodla kúpiť predvarené :D ale fajn to bolo aj takto :)