Práve som v rubrike zážitkov čítala o hriatych pálenkách. Ponúkam vám aj ja náš rodinný recept na tento vianočný čas.
Postup
-
1
Cukor upálime na karamel, pridáme vodu a necháme rozvariť do rozpustenia karamelu. Ak treba, môžme trošku vody ešte priliať.
- 2
Pridáme všetky uvedené koreniny a kôrku z dobre umytého citróna bez vnútornej bielej šupy (lebo v konečnej fáze zbytočne urobí hriatô horkým) a pomaličky varíme 10 minút.
- 3
Pridáme med a pri veľmi miernom vare (ako keď varíme dobrú polievku) "povaríme" ešte 5 minút. Ak chceme mať nápoj ostrejší, môžme rozpučiť jedno-dve zrnká nového korenia. Prípadnú penu zbierame.
- 4
Necháme vychladnúť, precedíme a do vývaru vlejeme toľko alkoholu, aký silný chceme mať nápoj (stačí pol litra vodky, ale môže byť aj viac). Doteraz sme používali na prípravu iba vodku, takže s iným druhom alkoholu skúsenosti nemám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
fialka49 No o takomtom pití som už počul niekde konkrétne,nie o tvojom,
ale sorry ja ho asi aplikovať nebudem,kedže abstinujem
Ale urcite,že v molom množstve takéto pitíčko spraví náladočku správnu.
Fialka49
Prajem ti v celom roku 2013 hodne zdravia,šťastia a úspechov