Foto: akeber
Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia. U nás veľmi obľúbený. Ovocie môžete použiť akékoľvek najlepšie čerstvé.
20 minút
príprava
príprava
30-40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2,5 hrnčeka |
|
1/2 hrnček |
|
0,5 hrnček |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
100 g (do cesta) |
|
štipka |
|
|
|
Mrvenička: | |
2 PL |
|
6 PL |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Postup: Do zohriateho mlieka pridáme droždie, 1 lyžičku cukru poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Do múky vmiešame prášok do pečiva, cukor, vajce, štipku soli a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na papier na pečenie, premiestnime na plech. poukladáme ovocie, posypeme mandľovou mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C asi tak 40 min.
-
2
Prierez koláča.
-
3
A môžeme baštiť :-)
oku sa ľúbi..naprázdno cvakajú mi zuby..rukou-z obrazovky vziať si - mi myká..dobre..dobre..krem pochvaly..už budem tichá..:-)
urobí sa poľahúčky..chuť mám..krem mandľovej múčky..na VARECHE vzdychám-ja mať takú dcéru- chutilo by..veru..:-)
ooo..ten pohľad božský..
posielam ti virtuálne objatie i bozky ...
Ďakujem za recept.
Super, marhulové koláče mám najradšej.