Ovocný koláč fotorecept

akeber - fotkaakeber, 30. júna 2014
Ovocný koláč (fotorecept)
Foto: akeber

Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia. U nás veľmi obľúbený. Ovocie môžete použiť akékoľvek najlepšie čerstvé.

20 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

2,5 hrnčeka
1/2 hrnček
0,5 hrnček
1/2 kocky
1 ks
1 ČL
100 g (do cesta)
štipka
Mrvenička:
2 PL
6 PL
4 PL
1 bal




Postup

  1. 1

    Postup: Do zohriateho mlieka pridáme droždie, 1 lyžičku cukru poprášime múkou a necháme vykysnúť kvások. Do múky vmiešame prášok do pečiva, cukor, vajce, štipku soli a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na papier na pečenie, premiestnime na plech. poukladáme ovocie, posypeme mandľovou mrveničkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C asi tak 40 min.

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prierez koláča.

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A môžeme baštiť :-)

    Ovocný koláč (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

branka
...preco bez kysnutia? nemohlo by cesto kysnut aspon na plechu?
akeber
Nie je potrebné ale určite môžeš ponechať branka na plechu ešte kysnúť,,,je na tebe ja robievam podľa tohoto postupu :-)
radost
@akeber
oku sa ľúbi..naprázdno cvakajú mi zuby..rukou-z obrazovky vziať si - mi myká..dobre..dobre..krem pochvaly..už budem tichá..:-)
urobí sa poľahúčky..chuť mám..krem mandľovej múčky..na VARECHE vzdychám-ja mať takú dcéru- chutilo by..veru..:-)
ooo..ten pohľad božský..
posielam ti virtuálne objatie i bozky ...
akeber
@radost Ty si varechové slniečko, vždy potešíš a ja ti za to posielam srdiečko ♥ ĎAKUJEM.
babkamt
Fajnový koláč s viacerými druhmi ovocia. Cesto asi kysne v rúre? Je to dobré, keď sa človek ponáhľa. Recept si ukladám do kk.
grandma
No úžasný koláč, hneď by som si dala. Pekne nafotený.
izabella929
áno,tieto letné ovocné koláčiky a zákusky sú úžasne chutné a ničím nenahraditeľné, lebo sú iba počas leta také chutné.-)
jujoska
mne sa tento kolac velmi paci, aj ja som prisla na chut nekysnutym kysnutym :-D
elixir
Krásny koláč :) Myslíš, že by to šlo aj so sušeným droždím?
akeber
@elixir myslím že áno, ja veľa používam sušené droždie.....to by som zmiešala s múkou ale potom by som cesto ponechala nakysnúť :-) určite aspoň na plechu.
havino
jaj, to je koláč, vynikajúci, fakt už len potiahnúť z obrazovky keby sa dalo krásna foto Jarka, ja sa tiež nejak nezdržiavam u týchto liatých kysnutých na plech s kysnutím, nechcem ho mať, viac cesta, ako ovocia, takýto musí byť presne a redšie cesto a tým je aj nadýchaný
1x akeber
medovnicek
vyzerá veľmi dobre, určite to cesto vyskúšam, takéto bez kysnutia mám rada, keď ma tlačí čas:)
mesiar50
Paradny kolac hodny vyskusania.Uz je v kk.Tvoje recepty neraz obdivujem aj na tvojom blogu.Si neuveritelne sikovna cukrarka-kucharka.
1x akeber
jozka2
nooo,ale drazdis,co? dala by som si aj ten aj ten vyzeraju obidva velmi jedle.
1x akeber
akeber
Lacko vďaka som rada že občas navštíviš môj blog :-) , všetkým veľmi pekne ďakujem za milé komentáre potešili ♥
ivav
...krásny, variabilný farebný koláčik, aj ja robievam v lete ovocné á la bublanina...
elysa
tento už na pohľad výborný koláčik mi ušiel, ale páči sa mi, že je rýchly, vyskúšam...
používateľ nemá avatar
dag
dag
Vyskúšala som váš recept, ale mala som problém s hustotou cesta. Neviem, čo som urobila zle. Nedalo sa vyvaľkať, bolo príliš "riedke" aj keď som pridala viac múky. Nie je 100 g masla veľa na dané množstvo múky? Aké veľké hrnčeky používate? Ďakujem.
akeber
Ja používam 250 ml hrnček. Nechápem ja som mala cesto polotuhé dalo sa dobre vaľkať. Vidieť na fotke.
akeber
@dag ja som zle napísala má tam byť 2,5 hrnčeka múky ospravedlňujem sa idem opraviť.
1x dag
používateľ nemá avatar
dag
dag
Ďakujem za odpoveď. Nešlo mi to do hlavy, aj ja som na fotke videla, že cesto bolo iné ako moje. Ale bála som sa pridať oveľa viac múky. Koláč sa zjedol aj tak a to je hlavné :-)
kucharka
Tak som ho konečne upiekla, s marhuľami. Je výborný.
Ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia