
Malinový zázračný bozk na horúce dni
Recept som objavila u mojej babičky, a nakoľko mám skvelého priateľa, tak som ho práve...

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...

Raňajkový jahodový džúsik
Na obrázku môžete vidieť moje celé raňajky, vrátane čokoládovo- banánových brownies, ktoré mám uverejnené medzi...

Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania

Zelerový šalát s banánmi a orechmi
Do hrnca dáme vodu, soľ, ocot a zeler a uvaríme domäkka. V druhom hrnci...

Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh...

Pečený kozí syr s hráškom a fazuľkou
Kozí syr pokrájame na plátky široké asi 1 cm a potrieme ich medom a olivovým olejom...

Orechové srdiečka
Tento recept mám od svojej babičky a veľmi dobré rád. Práve som ich dopiekol, tak...

Jahodová torta
Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú párty mojej dcérky, samozrejme ...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

(Ne)bryndzové (ne)halušky
keď nemáte doma ani bryndzu ani muku a vonku fakt leje, je čas improvizovať :) nieže by...

Ředkvičky s vařeným bílkem v dipu
Záměrně v názvu nespecifikuji dip, protože ne každý rád, či používá majolku nebo tatarku...

Krupicový nákyp s marhuľami
Tento nákyp robievam dcérke a veľmi jej chutí (a priznám sa, že aj mne). Tak...

Zmes na špagety
Zeleninu pokrájame pridáme ostatné suroviny varíme 15minút, naložíme do pohárov a 20min sterelizovať.

Hubovo-pečienková terina
Už dávno som ju chcela vyskúšať a dnes dozrel čas, tak je tu. Je to...

Tresčie závitky na diabolský spôsob
V miske zmiešame horčicu, trocha korenia, posekanú petržlenovú vňať a sardely, ktoré sme najskôr vykostili a prelisovali...

Kuriatka vo fazuľkovom prívarku
Na rozpálenom oleji orestujeme nasekanú cibuľu do sklovita. Pridáme nové korenie, bobkový list, fazuľové...

Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...

Tatarák z čerstvého ananásu
Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme...

Sparený losos s cinzanovou omáčkou
Lososa naporcujeme, osolíme, okoreníme a vložíme do vody, ktorú sme ochutili vínnym octom, ...

Losos so zeleninou, s koriandrovým pestom a ryžovým koláčikom
Filety lososa osušíme. Rozohrejeme panvicu s olejom. Kožu lososa pomúčime a druhú stranu osolíme. Lososa...

Fazuľovo- tuniakový koktail
Sterilizované fazule prepláchneme. Fazuľové struky na koncoch zrežeme a zblanšírujeme (varíme v mierne vriacej vode asi...

Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...

Torta z írskeho tmavého piva Guiness
Kto by povedal, že do koláčov môže ísť pivo. Nielen, že môže, ale...

Skordalia s červenou repou
Uvaríme nakrájané očistené zemiaky, zcedíme, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a mixujeme na kašu...

Ryžová jar
Na jar sa všetko prebúdza, tak som dostala nápad na recept, ktorý by prebudil aj...

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera