Treska s hubami shimeji
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...
Zeleninové lečo s ryžou
Od kamarátok som veľakrát počula, že pripravujú lečo s ryžou. Vyskúšala som aj ja, ...
Mliečna ryža podľa Chuť od Naty
Recept na mliečnu ryžu podľa Chuť od Naty. Túto si naozaj zamilujeme. Vyladená a príjemná...
Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....
Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...
Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....
Sójové kocky na smotane
Dcéra nekonzumuje mäso. Uvarila som jej sójové kocky na smotanovej omáčke.
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...
Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...
Encián v lístkovom ceste ako tekvička
Tak takto vyzeral náš dnešný obed. Encián v lístkovom ceste a hranolky.
Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....
Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...
Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...
Chlebový dezert bez lepku s čokoládovým fondánom
Pripravte si dnes tento netradičný chlebový dezert bez lepku. Zero waste – alebo bezodpadové recepty my máme veľmi radi....
Krémová hrachová polievka
Táto polievka je síce z tých lacnejších ale chutí perfektne a nezaberie vám dlho ju pripraviť.
Parená knedľa v domácej pekárničke
Do nádoby pekárničky nalejeme zohriate mlieko, jedno vajce, olej a nadrobené čerstvé droždie. Počkáme...
Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...
Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....
Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.
Jazmínová ryža s bazalkou a arašidmi
Jazmínová ryža je typ dlhozrnnej ryže s veľmi osobitou vôňou a chuťou, podobnou praženým orechom....
Kukuričný nákyp s hnedou ryžou
Predhrejte rúru na 200 °C. Predhrejte v rúre aj zapekaciu misku. Medzitým uvarte ryžu podľa...
Crostini s avokádovou nátierkou a jahodami
Veľmi lahodné toastíky z avokáda a domácich jahôd.
Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...
Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom
Goody Foody Red burger s kroketami a cesnakovým dresingom.
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....
Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.
Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....
Krémová brokolicová polievka
Vyprážala som brokolicu na hlavné jedlo, ostali mi hlúby aj časť brokolice, tak som uvarila...