Syrové polmesiačiky
Toto je veľmi rýchly a jednoduchý recept. Robievam ho na Veľkú noc. Na vykrajovanie je...
Zeleninková s petržlenovými haluškami
Keď ostane v chladničke veľa zbytkovej zeleniny, ktorej sa potrebujete bleskovo zbaviť :-)
Hubové teriyaki
Dymom bozkané grilované huby, kombinácia teriyaki, medu, zázvoru a cesnaku, dozdobené sezamom a...
Domáce medovníky
Najskôr si pripravíme krémy. Krém č. 1 vytvoríme tak, že vymiešame maslo s cukrom,...
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...
Karfiolový šalát
Karfiol očistíme, pod tečúcou vodou umyjeme a rozoberieme na ružičky. Rozobratý karfiol nasypeme do vriacej osolenej...
Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede
V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...
Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...
Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...
Pagáčiky
múku, vajička, kvasnice, smotanu zmiešame dokopy, vymiesime hladké cesto a necháme 30min stáť,...
Barevné slané palačinky
Všechny přísady na palačinky metlou ušleháme a necháme 20 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 3 díly...
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Cesnakové dukátiky
Deň vopred uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme zmäknuté maslo (tuk), preosiatu hladkú múku a vypracujeme...
Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Ratatouille z cukiet
Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme cuketu nakrájanú na kocky a 15 minút dusíme domäkka
Hubová polievka
Huby a cibuľu nakrájame a spoločne s rascou osmažíme v hrnci na masle.
Bryndzová polievka od svokry
Bryndzu milujem na všetky spôsoby :-) Prvýkrát som bryndzovú polievku jedla u svokrovcov ... tak posúvam...
Teplé sendviče s Ajvarom
Komerčný recept Toto jedlo je nie len vhodné na dlhé zimné večery, ale môžete ho spokojne podávať...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Mätové brownies
Neodolateľná čokoládová chuť spojená s osviežujúcou mätou v podobe tohto mäkučkého koláčika :)
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...
Dvojstranný závin dia
Rozvaľkané cesto dáme na suchý plech, tak aby prečnievalo cez okraje...
Chrumkavý makový puding s jahodami
Verili by ste, že aj puding môže chrumkať? Tento chrumká.
Manakish (arabská pizza)
Chlebové placky, ktoré sa dajú rôzne ochutiť, sú obľúbené napríklad v Jordánsku. Hovorí sa...
Spanakoriso - grécka špenátová ryža s kôprom a fetou
Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Spanakoriso - tradičný grécky recept, dochutený kôprom a citrónovou kôrou....
Veterníky s hráškovou penou
Do kastróla vylejeme mlieko, vodu a olej. Pridáme maslo a soľ. Necháme zovrieť, odstavíme...
Polievka z póru, zeleru a z nakladanej zelenej fazuľky
Tato polievka dnes mala premieru :-) napadlo ma skombinovat por, zeler a nakladanu sladkokyslu zelenu...
Špaldové pirohy
V tomto recepte je výhoda, že môžme plniť čímkoľvek na čo máme chuť... či už...
Ovsené vločky s chia semienkami
Chia semienka sa u nás bežne nepoužívajú, ale nezaškodí si ich občas pridať napríklad do raňajok....