
Čokoládové cookies pre šibačov
Jednoduchý, chutný, trvanlivý a v našej rodine obľúbený recept vhodný na každú príležitosť.

Medovníčky od soniatko :-)
Robila som medovníčky od soniatko a podarili sa velmi ... sú chutné a krásne sa pracovalo s...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Polievka zo zeleninového vývaru
Zvykla som si odlievať vodu z uvarených zemiakov alebo z inej zeleniny (napr. brokolice). Je...

Ananásový nákyp
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme ich a necháme odkvapkať.

Tekvicová krémová
Obľúbená polievočka mojej dcéry. Ku krásnemu jarnému počasiu sa hodí táto lahodná, veselá, farebná...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Motýlí koláčik
Nie vždy naše deťúrence chcú papať! Tak ráno k ich obľúbenámu kakavku im dáme takýto motýlik.

Staročeská omáčka ŽAHOUR II
Tento rcp je obdoba receptu Staročeská omáčka ŽAHOUR I, len s pridaním dalších aromatických ingrediencií...

Rizoto z trhu
Som veľký fanúšik farmárskych produktov predávaných na trhu, a tak som ako prisťahovaná Bratislavčanka nemohla vynechať...

Nutellové „brownies“
Z vajíčka oddelit žĺtok od bielku a pridať do každého pol kl cukru. Oboje poriadne vyšľahať...

Sladké bezlepkové croissanty
K dokonalým raňajkám netreba veľa. Možno postačia aj tieto sladké bezlepkové croissanty....

Mračnový chlieb
Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú....

Gazpacho mix z melóna vodového so zelinkami
Koniec augusta už „klope“ na dvere, ale celotýždenné teploty 32÷43 °C dávajú naďalej „zabrať“ telu aj...

Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...

Quiche s ružičkovým kelom
Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky......

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Domáca pizzzzzza
Nie tak celkom pizzové cesto, ale keď nie je doma droždie, je dobré aj to...

Grilovaná zelenina
Nato, že je grilovanie na Slovensku tak veľmi obľúbené, sa tu grilovacieho korenia používa pomenej.

Omeleta s hubovou plnkou
Variant dobrého úmyslu znásobený so všetkým, čo Vám prekáža, či dokonca zavadzia v pohybe vo...

Čokoládky so sušeným ovocím (vegan)
Sladkosti z našej vegánskej svadby XI. - seriál pokračuje :-).

Slaný cuketový koláč
Vyvaľlkané cesto potrieme olivovým olejom, cesnakom, rozdrvenou fetou a ukladáme naň plátky nakrájanej zeleniny...

Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...

Tofu s medovo-zázvorovou omáčkou
Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme paradajkovým pretlakom. Pridáme jablčný ocot, ...

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Kryštálové medovníky
Máme vo zvyku ešte robievať tieito kryštálové medovníky. Chuťovo su ešte lepsie ako klasické, pridám aj foto,...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky