
Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Sakra dobré cestoviny
Veľmi rada miešam chute a poslednú dobu som sa zamilovala do chilli, dávam ho snáď všade...

Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak...

Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...

Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do...

Moja hubová polievka
Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba...

Tousty plněné jablky
Velmi jednoduchý a rychlý recept, i pro začátečníky, z dostupných surovin

Zdravá - nenafúkne
Táto polievka je rýchla, zdravá a veľmi chutná. Je možné ju urobiť s obmenou - namiesto...

Klasický hummus
Výborná zdravá cícerová rýchlovka, ktorá je skvelá ako nátierka na chlieb, ale aj ako príloha k zelenine a mäsu....

Špíz s mozzarellou
Je to mnamka a navyse raz-dva hotova:-) alebo ak Vas prepadne necakana navsteva.....

Otcova pikantná nátierka
Robieval ju každoročne roky, čo mi pamäť siaha. Bola jeho obľúbená, musela byť. Výborná na chlieb, k...

Zelerová polievka s pohánkou
Na masle opečieme nakrájanú zeleninu. Zalejeme vývarom, pridáme prepláchnutú pohánku, soľ, korenie...

Karí karfiol so zemiakmi, špenátom a s cícerom
Očistíme si a pripravíme karfiol, ktorý povaríme 5-8 minút v slanej vode. Následne si ho...

Syrová nátierka s pivom
Kto z vás si natieral pivo na chlebík? Vyskúšajte nátierku z ovčieho syra s pivom.

Mix troch druhov húb na šalotke
Vďaka modernej dobe som dostatočne informovaný aj o stave „hubovej žatvy“ na slovenských lúkach, stráňach...

Hliva s krúpkami
Hlivu som nikdy nejedla. Vlastne okrem šampiňónov žiadne iné hríby. Až kým ma kolegyňa Majka...

Bylinkové žemle
Tento druh zemli sa tu vola cloverleaf rolls. Je to preto, ze tvarom sa podobaju...

Guláš z bielej fazule so sladkým zemiakom
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu s vodou a...

Nátierka z cíceru a pečených paprík
Ak tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane...

Pečená ryža so šampiňónmi a mrkvovými rezancami - obed alebo večera za 10 minút
Január milujem pre kreativitu v diétnych a rýchlych jedlách :-)

Tvarohové fánky s čokoládovým pudingom
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme cesto vykysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme...

Sójové soté s lokšami
Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša, pridajte do nej jedno vajce, hladkú a polohrubú múku...

Čučoriedkové muffiny so škoricovou posýpkou
Tofu rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu nakrájame a spolu s mandľovým mliekom a kokosovým olejom...

Bryndzové pagáčiky
Z múky, bryndze, soli, tuku a vajca urobíme cesto, do ktorého dáme aj prášok do pečiva....

Výborný marocký fenyklový salát
Jednodušší už snad ani být nemůže, ale koření sumac (škumpa) viz odkaz http://www. koreni-samuel. cz/jednodruhove-koreni/sumah. html

Letný šalát zo žeruchy a marinovaných reďkoviek so cherry paradajkami
Kúpila som žeruchu, spravila som z nej na večeru osviežujúci šalát zo zeleniny, v tejto...

Mrkvové vege lasagne
Keďže som sa teraz dala na 90 dňovú rozlišovaciu diétu, deň čo deň sa snažím dodržiavať...

Cesnaková kukurica so špenátom
Nemám rada kukuricu v jedlách. Ale mám rada cesnak a tiež mám doma špenát. Skúšala...

Lečo bez zavařování
Tento recept jsem našel na webu Toprecepty. cz, je od Agáty Sikorové a používám již několik...

Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.