Morčacinka s pomarančami z parného hrnca
Mäsko vyklepeme, osolíme a ochutíme z každej strany.
Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...
Bryndzové rožky
Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.
Torta s tvarohom a ovocím
k tomuto receptu som sa dostala ked som si sama robievala doma tvaroh a mala som ho...
Opitá bezlepková bábovka
Receptík som okukala na jednej celiatickej stránke, bolo k nemu veľa kometárov najmä či je likér...
Slíže zo Slovenského Grobu
Je to jedno z mojich veľmi obľubených jedál a jeho chuťou som nakazil aj praiteľov.
Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme...
Polievka z čerstvej kukurice - Corn chowder
Chowder je popularna americka polievka z plodov mora , alebo zeleniny, na mliecno smotanovom zaklade....
Medové musli sušienky
Recept je na 1 dávku (ja som robila z 3 ako si mamina želala) :) Sú naozaj...
Cícerová nátierka
Cicer namocime na 24 hodin, potom uvarime v osolenej vode , ( 30 minut v...
Banánovo-ovsené muffiny
Šálka má 200 ml. Banán roztlačíme vidličkou v miske a zmiešame so všetkými ingredienciami. Naplníme...
Arménsky medový rez
Tento recept som si priniesla z Arménska, kde je tento koláčik jeden z najobľúbenejších.
Škvarková nátierka
aj tento recept mám od svojej neb. mamky a je odskúšaný a môžem len odporučiť. ...
Dort s čokoládou a višněmi
Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem a olejem, pak přidáme vlažnou vodu a prosátou mouku smíchanou s...
Basmati rizoto s cuketou, šampiňónmi a nivou
Rýchle, chutné a zo zdravých surovín :)
Kapustové mäso alebo mäso s kapustou
Jednoduchý recept pre milovníkov kapusty a zdravej výživy.
Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na...
Jahodovo-mätový osviežujúci nápoj
Prvé jahody sa u nás doma nijako nespracúvajú. Skôr si ich vychutnávame len tak, samotné....