Banánové lievance

edith - fotkaedith, 6. júna 2014
Banánové lievance
Foto: edith

Banány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov je ideálny. V tomto recepte je banán hlavnou Zobraziť celý popisBanány ako také mi moc nechutia ale ako prísada do tepelne upravených jedál, prípadne studených zákuskov je ideálny. V tomto recepte je banán hlavnou surovinou :-) a rozpis je určený na 1 osobu. Aj keď sa zdá že na tieto dolky je tam toho málo, postačí to bohate na 5 ks a sú sýte...

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Banán, vajíčko a orechy dáme do mixéra a kým nemáme hustú - hladkú hmotu necháme miešať. Potom osladíme trochou medu ( domáci ) a ochutíme škoricou. Kto má rád úplne sladké môže prisypať aj škoricový prípadne vanilkový cukor ( ja ho však nedávam ).

  2. 2

    Medzi tým si zohrejeme panvicu ktorú vytrieme trochou olivového oleja a postupne upečieme dolky. Z tohoto množstva mne vyšlo 5 ks ale pokiaľ je banán väčší upečieme aj 6-7 ks.

  3. 3

    Podávame s rôznym ovocím ( čerstvým alebo mrazeným ktorý sme si tepelne upravili ) , prípadne šľahačkou alebo odporúčam čerstvé maliny a javorový sirup ten je úplne dokonalý a chute v tejto kombinácii sú nenapodobiteľné :-) ... Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia