Foto: summerx
Chutná, svieža a jednoduchá torta :)
Postup
-
1
Upečieme si piškótové CESTO: Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, múku z práškom do pečiva, nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka. Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.
- 2
PLNKA: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, primiešame k tvarohu, kyslej smotane. Uvaríme si hustý puding, ktorý po vychladnutí primiešame k zmesi tiež. Čokoládu rozpustíme, vmiešame do tvarohovej zmesi, pridáme vanilkové cukre a dochutíme kryštálovým cukrom podľa chuti.
- 3
Korpus pozdĺžne prerežeme na dve časti, obidve natrieme lekvárom - ja som použila jahodový - natrieme plnku, pridáme jahody, navrch dáme druhý korpus, ktorý potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme jahodami. Bude to vyzerať asi takto: cesto - lekvár - plnka - jahody - lekvár - cesto + navrchu plnka a jahody. Necháme odpočinúť aspoň tri hodiny a môžme papať. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu