Foto: ebinka
Skúšam postupne piecť doma chlebíky, baquetky, toastové chleby...Tento recept mám z knihy Chléb a jiné druhy pečiva z roku 1992. Urobila som menšie množstvo, Zobraziť celý popisSkúšam postupne piecť doma chlebíky, baquetky, toastové chleby...Tento recept mám z knihy Chléb a jiné druhy pečiva z roku 1992. Urobila som menšie množstvo, ale chutil vynikajúco.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Múky spolu zmiešame so soľou a kmínom. Do pekárničky dáme vodu, namrvíme kvasnice, pridáme zmiešané múky. Zapneme program na miesenie a kysnutie cesta. Po vykysnutí cesto vyberiem, urobím si bochník, ešte ho nechám podkysnúť tak 30 minút. Vymastím si hlinenú nádobu na pečenie a pečiem v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 60 minút. Do rúry dávam v plechovom hrnčeku vodu pri pečení, aby bola kôrka na chlebíku chrumkavá.
žitná múka je vlastne ražná, ale po česky!
ja som našiel v Bille jeden druh múky čo mal obidva názvy - každý na inej strane 1kg balenia...